.comment-link {margin-left:.6em;}

Alla vill ha en bättre framtid

Jag är en nyfiken person som är intresserad av allting omkring mig. Jag vill ständigt uppleva nya saker och nya platser. Allt ska vara effektivt och gå framåt. Annars blir jag rastlös. Alla intryck har gjort mig erfaren. Det var vad jag svarade på en anställningsintervju en gång: att min ambition i livet var att bli en erfaren pensionär.

24 juni 2008

Trött - helt färdig - o övervakad

Min långa termin börjar gå mot sitt slut. Att vilja ha sommarlov, ledigt och bara koppla av, men istället vara överöst med prov och inlämningsuppgifter och samtidigt börjat sommarjobba heltid sätter en på prov. Många nätter med mindre än 6 timmar sömn gör en seg. Nu har jag blivit klar med inlämningsuppgiften. Vare fall ett steg i rätt riktning. Nu bara 3 tentor, lektioner och en genomgång kvar på 2 veckor...

Precis före midsommar fick jag mina efterlängtade 37 500 kr. Konverteringsstöd. Och jag kan äntligen säga mig vara 100% klar med installationen av vattenburen värme, panna och solfångare. Totalt kostade det mig ca 140 000 kr. Inte billigt men det är en rolig grej.


Solfångaren har levererat varmvatten och framför allt uppvärmning i källaren i 1,5 månad. Jag var rädd att den skulle bli överhettad, men den är i princip självreglerande då verkningsgraden går ned så mycket när det är hett i tanken att den tillkommande värmeeffekten blir nära noll. Solgass ger kanske 1,5 kW vid 110 grader, medan samma sol skulle ge 6-7 kW om tanken skulle vara kall. Kallast är tanken på morgonen och då är solfångarnas placering väldigt ooptimal, men trots det får jag in lika stor effekt då som på eftermiddagen då placeringen är optimal men tanken varm. I maj var den felinställd så att den av misstag kylde ned tanken på natten, men hämtade å andra sidan in extremt mycket på dagen. Totalt över 1200 kWh på en månad och då var ca 400 nyttoenergi resten förluster och oavsiktlig nedkylning.

Sverige har med högerregeringen tagit ett steg mot diktatur. Med FRA-lagen har staten fått en möjlighet att kontrollera enskilda individers förehavanden. Nästa steg blir kameraövervakning av alla bostäder så som Karin Boye förutspådde för 68 år sedan i Kallocain. Man vågar ju inte skriva saker som pentylstubin, försåtsminierad bomb i riksdagshuset av trotyl eller vätebomb för då blir man väl automatscannad ?

Etiketter: , , , ,

0 Påpekanden:

Skicka en kommentar

Länk till detta inlägg:

Skapa en länk

<< Home

eXTReMe Tracker